Ремонт Капітолію США обійдеться в більш ніж 30 мільйонів доларів

Ремонт Капітолію США обійдеться в більш ніж 30 мільйонів доларів

Витрати на ремонтні роботи та інші потреби в зв’язку з мали місце 6 січня вторгненням в Капітолій у Вашингтоні перевищать 30 млн доларів, вважає архітектор Бретт Блентон.

Апарат штатного архітектора Капітолію Бретта Блентон відповідає за проведення різних робіт з обслуговування і експлуатації зазначеного комплексу будівель. Спеціаліст взяв участь у слуханнях в комітеті з асигнувань Палати представників Конгресу США.

Він направив конгресменам письмову заяву, в якому уточнюється, що на потреби, що стосуються наслідків штурму Капітолію, раніше вже виділили 30 млн доларів.

Фахівець відзначив, що внаслідок події були розбиті стекла, двері, на різні поверхні нанесли графіті. Були пошкоджені або мають потребу в чищенні деякі статуї і фрески.

Блентон додав, що сумарні витрати, ймовірно, «будуть значними і перевищать» схвалену раніше суму. За словами фахівця, мова йде в тому числі про витрати на зведення і підтримку огороджень в центрі американської столиці.

Блентон також запитує у законодавців виділення коштів на проведення експертизи. Вона допоможе вирішити, які додаткові заходи повинні бути прийняті, щоб запобігти новим вторгнення в будинок Конгресу США.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Трампа, які зібралися у Вашингтоні на демонстрацію в його підтримку, увірвалися в Конгрес, зірвавши затвердження підсумків президентських виборів. В ході протестів загинули чотири людини, одна з жінок загинула після пострілу співробітника поліції Капітолію.

У зв’язку з заворушеннями був введений режим надзвичайної ситуації тривалістю 15 днів, який торкнувся і церемонію інавгурації обраного президента Джо Байдена 20 січня.

При цьому верхня палата Конгресу США – Сенат виправдав екс-президента США Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту. Сам він назвав другу спробу імпічменту черговим етапом полювання на відьом.

Всупереч виправдувального вердикту лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл поклав на Трампа відповідальність за штурм Капітолію, підтримавши таким чином позицію адміністрації Джо Байдена. Раніше звинувачення на адресу Трампа підтримав глава республіканців в нижній палаті Конгресу – Палаті представників Кевін Маккарті.

Поділитись