Разумков заявив, що в Україні не існує національних меншин, а є український народ

Разумков заявив, що в Україні не існує національних меншин, а є український народ

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в Україні не існує національних меншин. З такою заявою він виступив в ході засідання погоджувальної ради парламенту, його слова передає «РБК-Україна».

Таким чином він відповів своєму російському колезі – спікеру Держдуми В’ячеславу Володіну, який передрік подальший розпад України, якщо Київ продовжить політику утиску малих народів. Разумков вважає цей прогноз невірним, тому що в країні «немає ні малих, ні середніх, ні великих народів, в Україні є український народ».

При цьому Разумков зазначив, що «український народ» є багатонаціональним і може говорити на різних мовах, але все одно залишається одним народом. Він вважає, що заяви про те, що від України «будуть відвалюватися, відходити, губитися ще якісь території» – не більше, ніж мрії.

Заява Володіна, в якому він констатував порушення на Україні прав росіян, поляків і угорців та інших нацменшин, викликало в Україні бурхливу реакцію. Його слова розкритикував глава МВС України Арсен Аваков, він також назвав спікера Держдуми «черговим російським дурнем». Український заступник міністра закордонних справ Василь Боднар заявив, що слова російського політика націлені на розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні.

Крім того, віце-прем’єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова прийняти «пару областей» Росії для «відновлення історичної справедливості, демократичного врядування» та «впровадження європейських стандартів життя». Ця заява викликала негативну реакцію вже в Росії.

Поділитись