Радник Тіхановської розповів, який термін при владі Росія залишила Лукашенку

Радник Тіхановської розповів, який термін при владі Росія залишила Лукашенку

Радник Світлани Тіхановської вважає, що Москва виставила Олександру Лукашенку жорсткі умови, нібито позначивши, коли він повинен залишити свій високий пост і передати владу.

На думку Франака Вячорка, подібний крок стане єдиним варіантом для політика зберегти обличчя. Помічник лідера опозиції впевнений, що Лукашенко боїться повторити долю Віктора Януковича. Однак надходить наперекір побоюванням, змушуючи народ домогтися його ганебної втечі з країни.

“… я думаю, що виставлені дуже жорсткі умови з боку Росії, що Лукашенко повинен до якогось терміну передати владу і піти”, – заявив Вячорка в інтерв’ю Белсат.

Радник озвучив і її позицію. Представниця опозиції вважає, що повторні вибори необхідно призначити до кінця 2020 року. Для їх підготовки і проведення буде потрібно як мінімум два з гаком місяці. При цьому Вячорка зазначив, що опозиція орієнтується на приклад України після Майдану. Він заявив, що в поточній ситуації можна повторити подібне і в Білорусі. В Україні, нагадав він, ОБСЄ провела процедуру парламентських і президентських виборів протягом п’яти місяців після того, як Янукович покинув країну.

Лукашенко напередодні висловлювався про відносини Білорусі і Росії. Мінськ ніколи не відвернеться від Москви, заявив політик, за умови, що Росія буде захищати “молодшого брата”.

Поділитись