Радник глави офісу Зеленського грубо відгукнувся про роботу МВФ в Україні

Радник глави офісу Зеленського грубо відгукнувся про роботу МВФ в Україні

Позаштатний радник глави офісу президента України Володимира Зеленського Тимофій Милованов в понеділок, 15 лютого, в грубій формі прокоментував роботу Міжнародного валютного фонду (МВФ) в країні.

У своєму пості в Facebook він розповів про зустріч української делегації на чолі із Зеленським з керівництвом ОАЕ, а також про плани щодо збільшення торгового обороту між державами. При цьому в коментарях один з користувачів соцмережі припустив, що керівництво України, що не досягнувши успіху з МВФ, намагається компенсувати невдачу.

«Там МВФ обкакався, а не Україна, якщо чесно дивитися», – написав Милованов у відповідь коментувати.

Раніше, 13 лютого, стало відомо, що місія МВФ закінчила роботу в Україні без результату, зазначивши, що для завершення першого перегляду програми необхідний більший прогрес.

28 січня міністр фінансів країни Сергій Марченко заявив, що робота місії МВФ в Україні продовжено на 7-10 днів.

Днем раніше зазначалося, що сукупний держборг України в 2020 році збільшився на 6,98% в доларовому еквіваленті і склав $ 90,26 млрд.

6 січня повідомлялося, що Україна повинна повернути МВФ близько $ 1,7 млрд боргів. Також згідно з графіком у 2022 році вона повинна заплатити фонду ще $ 2,4 млрд.

У грудні 2020 року місія МВФ розпочала роботу з перегляду програми stand-by. Національний банк України відзначав прогрес в переговорах з місією МВФ, високо оцінював шанси щодо її перегляду.

Поділитись