Люнгман підбив підсумки місії МВФ в Україні

Люнгман підбив підсумки місії МВФ в Україні

Постпред Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман підвів підсумки місії організації в країні, яка завершилася напередодні.

За словами Люнгмана, місія завершила роботу без конкретного результату, проте обговорення було продуктивним. «Потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть», – йдеться в заяві.

Зокрема, обговорювалися управління Національним банком, поліпшення законодавчого і регулятивного підстави банківського нагляду і фінансового оздоровлення, заходи по зменшенню фіскального дефіциту в середньостроковій перспективі. Крім того, мова йшла про законодавчі ініціативи по відновленню і посиленню антикорупційної інфраструктури та судочинства, а також заходів в секторі енергетики.

Місія МВФ почала роботу з перегляду програми stand-by в грудні минулого року. На початку червня рада керуючих фондом схвалив нову програму підтримки України на півтора року загальним обсягом в п’ять мільярдів доларів. З них країна отримала вже 2,1 мільярда.

У листопаді минулого року МВФ відмовився виділяти Україні транш у рамках програми екстреної фінансової допомоги.

Поділитись