Путіну заборонили відвідувати міжнародні спортивні змагання

Путіну заборонили відвідувати міжнародні спортивні змагання

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), згідно з яким президенту Росії Володимиру Путіну забороняється відвідувати міжнародні спортивні змагання.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу «Матч ТВ».

Лавров назвав цю міру неприйнятною.

«Незрозуміло і, я вважаю, є неприйнятним положення, що стосується заборони керівникам держави відвідувати спортивні змагання. Хоча є і проблиски пристойності, де сказано, що за винятком випадків, коли глава держави або уряду, де проходять змагання, направляє особисте запрошення», – пояснив Лавров.

На думку міністра, після рішення CAS «ми все зробимо правильні висновки». Він зазначив, що суд вирішив не вдаватися до колективної відповідальності, і чисті спортсмени, на відміну від минулих Зимових Олімпійських ігор, не повинні будуть звертатися тепер за спеціальним запрошенням з боку Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Також Лавров звернув увагу на послаблення: дозвіл мати на спортивній формі національну символіку, регламентування поведінки глядачів і можливість для них мати національну символіку.

Раніше офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков заявив про жаліьу зв’язку з рішенням CAS. «І, звичайно, ми ставимося до нього негативно», – сказав він. Член Ради Федерації Володимир Джабаров підкреслив, що Москва оскаржить це рішення. Сенатор назвав заборону абсолютним свавіллям.

Поділитись