Путін оцінив стан України фразою “навіть не знаю, що там залишилося”

Путін оцінив стан України фразою “навіть не знаю, що там залишилося”

Президент Росії Володимир Путін заявив, що валовий внутрішній продукт України впав у зв’язку з втратою російського ринку.

Таку думку він висловив на Міжнародному форумі «Російський енергетичний тиждень-2019», трансляцію якого вів телеканал «Росія 24» в YouTube.

“Перед [президентом України Володимиром] Зеленським стоять великі виклики. Я не приховую. Країна опинилася в дуже важкому стані. Я зараз не готовий наводити цифри, але рівень ВВП не просто впав, він звалився за попередні роки. Впав в зв’язку з втратою російського ринку”, – сказав Путін.

Російський лідер підкреслив, що деякі галузі промисловості України практично перестали існувати. «Україна, коли перебувала разом з Росією в складі Радянського Союзу, була високотехнологічної, промислової республікою. Вона втратила статус промислового розвиненої держави. Я навіть не знаю, що там залишилося. Суднобудування немає, авіації немає, ракетобудування практично закінчило своє існування. Усе. Це важка спадщин”, – додав він.

Відносини між Москвою і Києвом погіршилися після анексії Криму Росією в березні 2014 року і початку конфлікту на Донбасі в квітні того ж року. Україна звинувачує Росію у веденні військових дій на південному сході своєї території і називає її країною-агресором. Кремль відкидає ці звинувачення, вказуючи на відсутність доказів.

Поділитись