Псакі стала одним з найбільш високооплачуваних співробітників Білого дому

Псакі стала одним з найбільш високооплачуваних співробітників Білого дому

Прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі виявилася одним з найбільш високооплачуваних співробітників Білого дому з показником зарплати в $ 180 тис. на рік.

А президент Сполучених Штатів Джо Байден став лідером серед американських лідерів із заробітної плати в історії Вашингтона. Про це повідомляє Daily Mail.

Як стало відомо зі звіту співробітників Білого дому, який щорічно надається американському Конгресу, в цілому представники американського уряду обійшлися платнику податків в $ 49,6 млн. Згідно з аналізом Forbes, в якому зазначається, що зарплата Байдена – це «найдорожча плата в історії Америки» , населенню США доведеться заплатити державі ще $ 200 млн в наступні чотири роки правління адміністрації.

Відповідний показник, як підкреслюється в статті, перевищує витрати двох останніх президентів Сполучених Штатів – Дональда Трампа і Барака Обами. Так, адміністрація Трампа за один термін правління 45-го президента витратила $ 164,3 млн, а адміністрація Обами – $ 188,5 млн.

За словами Дженніфер Псакі, збільшення кількості співробітників Білого дому – це необхідність реалізації задоволення «неймовірних» потреб, викликаних в тому числі пандемією коронавируса. Проте американська адміністрація акцентує увагу на історичному колориті урядового складу: жінки становлять більшість (60%) співробітників відомства, а майже половина (44%) – це представники різних етнічних і расових груп.

22 помічника адміністрації Байдена щорічно обходяться в $ 180 тис. на кожного. У їх числі – сама Джен Дженніфер Псакі і глава адміністрації Рон Клейн. Додатково з героїв імен можна виділити старшого радника президента Ніру Тандем, радника з національної безпеки Джейка Саллівана, старшого радника Седріка Річмонда, радника з питань внутрішньої політики Сьюзан Райс і національного радника з питань клімату Джина Маккарті. Найдорожчим представником Білого дому стала Моллі Грум – радник по імміграційній політиці з річним заробітком в $ 185,6 тис.

Раніше в травні з опублікованих декларацій про доходи представників Білого дому стало відомо про заробітки Джо Байдена і Камали Харріс. Так, глава американського уряду разом зі своєю дружиною за 2020 рік отримали $ 607 336, в той час як віце-президент США і її чоловік Дуг Емхофф втричі більше – $ 1 695 225.

Поділитись