У США стурбовані даними щодо нарощування Китаєм ядерного озброєння

У США стурбовані даними щодо нарощування Китаєм ядерного озброєння

Вашингтон стурбований даними про нарощування Китаєм ядерної програми і закликає Пекін вжити практичних заходів щодо зниження ризиків.

Про це заявив прес-секретар Держдепартаменту США Нед Прайс в ході брифінгу, відеозапис якого опублікований на сторінці відомства в Twitter.

Так Прайс прокоментував статтю в газеті The Washington Post, згідно з якої в північній частині КНР почалося будівництво 119 пускових шахт для міжконтинентальних балістичних ракет.

«Таке нарощування викликає стурбованість і питання про наміри Китаю. З нашої точки зору, це підкреслює важливість прийняття практичних заходів по скороченню ядерних ризиків », – зазначив він.

На думку представника американського дипломатичного відомства, таке швидке будівництво все важче приховати, воно демонструє, як «Китай, схоже, відхилявся від ядерної стратегії, заснованої на мінімальному стримуванні».

«Ми закликаємо Пекін взаємодіяти з нами по практичним заходам для зниження (ризиків) гонки озброєнь, (деескалації) напруженості», – сказав прес-секретар Держдепу.

Поділитись