Прокуратура відхилила прохання опитати «Алмаз-Антей» у справі про катастрофу MH17

Прокуратура відхилила прохання опитати «Алмаз-Антей» у справі про катастрофу MH17

Прокуратура Нідерландів відхилила прохання захисту опитати експертів російського оборонного концерну «Алмаз-Антей» у справі про катастрофу Boeing (рейс MH17) в Донбасі в 2014-му.

Про це повідомив прокурор Тейс Бергер.

Прокурор пояснив, що захист може опитувати експертів індивідуально, спільно з іншими експертами або за допомогою додаткових питань. При цьому зазвичай на це витрачають півдня чи день, але не більше того. Бергер вважає, що ті кілька днів днів, що захист витрачає на опитування представників «Алмаз-Антей», – це занадто багато.

«Також унікальним є те, що суд надав захисту можливість направити експертам додаткові письмові запитання … У зв’язку з цим можна сказати, що експерт “Алмаз-Антей” – найбільш часто опитуваний експерт у всій історії кримінального судочинства в Нідерландах», – уклав прокурор.

Суд у справі про катастрофу літака розпочався 9 березня 2020 року в Нідерландах. По ньому проходять чотири фігуранта: росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Пулатова представляє міжнародна група, що складається з двох голландських і одного російського адвоката. Решту судять заочно.

Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився на сході України 17 липня 2014 року. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Передбачається, що всі вони мають відношення до переміщення комплексу «Бук», з якого був збитий лайнер.

Поділитись