Пристайко назвав три сценарії розвитку ситуації на Донбасі

Пристайко назвав три сценарії розвитку ситуації на Донбасі

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що бачить три сценарії розвитку ситуації на Донбасі – домовлятися в рамках Мінських угод, “нескінченно довго” тягнути час, або “ніколи не повертатися до цієї частини України”.

“Перший – це спробувати домовитися в рамках того несправедливого процесу, в який ми влізли багато років тому (Мінські угоди). Друга тактика – тягнути нескінченно довго, поки будуть вбивати наших солдатів, поки люди по той бік лінії зіткнення остаточно зненавидять нас, і ніколи ми не зможемо їх повернути. Або третій варіант – ніколи більше не повертатися до цієї частини України”, – заявив Пристайко в ефірі телеканалу ICTV.

За його словами, “зараз президент України і вся команда намагаються все-таки закінчити те, що почали наші попередники, починаючи з “Мінська”. При цьому Пристайко зазначив, що в разі невиконання “Мінська”, можливо, буде потрібно звернутися до світової спільноти з тим, що “нам потрібна, напевно, місія з підтримання миру між нами, а краще – на всій окупованій території”.

Фото РИА Новости.

Поділитись