Білорусь знову хоче примирити Україну і Донбас

Білорусь знову хоче примирити Україну і Донбас

Білорусь готова надати майданчик для проведення переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє РІА Новини.

“Ви знаєте нашу позицію: ми завжди готові зробити все можливе, щоб конфлікт в Україні якомога швидше був завершений, в тому числі ми готові забезпечити будь-які зустрічі – в нормандському форматі, розширеному нормандському форматі, в інших форматах”, – заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей.

При цьому він зазначив, що поки «конкретних пропозицій не було».

Нагадаємо, з ініціативи білоруського президента Олександра Лукашенка Мінськ став майданчиком переговорів сторін збройного конфлікту на Донбасі. У столиці Білорусі збирається контактна група представників Росії, України, ОБСЄ та самопроголошених Донецької і Луганської народних республік.

«Нормандський формат» – дипломатична група з представників Німеччини, Росії, Франції та України щодо врегулювання ситуації в Донбасі. У лютому 2015 року лідери чотирьох країн узгодили в Мінську документ, який передбачає в тому числі введення режиму припинення вогню і законодавче закріплення особливого статусу регіону.

Фото: www.president.gov.ua

Поділитись