Пріоритетами Харріс у зовнішній політиці назвали кібербезпеку і охорону здоров’я

Пріоритетами Харріс у зовнішній політиці назвали кібербезпеку і охорону здоров’я

Віце-президент США Камала Харріс збирається зосередити свої зусилля на питаннях кібербезпеки і міжнародної взаємодії в сфері охорони здоров’я у зовнішньополітичному порядку.

Про це в середу, 25 лютого, повідомляє телекомпанія CBS News з посиланням на джерела в Білому домі.

За їхніми даними, Харріс має намір брати активну участь в побудові та реалізації зовнішньополітичного курсу адміністрації. До справжнього моменту вже відбулися телефонні розмови віце-президента з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедросом Аданомом Гебрейесусом, прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо і президентом Франції Емманюелем Макрона. У неї заплановані інші контакти з іноземними лідерами, якими саме, поки не уточнюється.

Двома пріоритетами зовнішньої політики Харріс планує зробити кібербезпека і пов’язані з нею технології, а також взаємодія з іншими країнами в сфері охорони здоров’я. У публікації нагадали, що політик проявляла особливий інтерес до цих областей, коли займала пост сенатора від штату Каліфорнія.

Автори публікації відзначають, що віце-президент США добре розбирається в технічних питаннях, що стосуються розвитку мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G). Крім того, Харріс приділяє особливу увагу боротьбі з пандемією, цікавиться питаннями охорони здоров’я матері і дитини і проблемами продовольчої безпеки.

На відміну від багатьох інших попередників на цій посаді Харріс поки не доручено відповідати за взаємодію Вашингтона з керівництвом будь-яких країн.

За даними телекомпанії, в перші півроку після інавгурації ні американський лідер Джо Байден, ні Харріс поки не планують поїздок за кордон.

Поділитись