Прикордонник вимагав хабарі від рибалок в акваторії Азовського моря

Прикордонник вимагав хабарі від рибалок в акваторії Азовського моря

За хабарництво судитимуть заступника начальника одного з відділів загону морської охорони Держприкордонслужби. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Запорізької області у Facebook.

Прокуратурою Запорізької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з відділів загону морської охорони Держприкордонслужби, якого звинувачують у вимаганні неправомірної вигоди від рибалок за нестворення штучних перешкод у здійсненні законного вилову водних біоресурсів (ч.3 ст.368 КК України).

“Встановлено, що прикордонник вимагав та отримав від осіб, що займалися виловом риби в акваторії Азовського моря, неправомірну вигоду у сумі 6 тисяч гривень за непритягнення останніх до адміністративної відповідальності у сфері порушення законодавства щодо охорони державного кордону, а також за допомогу у вирішенні питань, пов’язаних з виловом біоресурсів у вказаній акваторії”, – йдеться у повідомленні.

Наразі досудове слідство у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області.

Слідство проводилось ТУ ДБР у м.Мелітополь.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись