Президент США Дональд Трамп допустив початок війни

Президент США Дональд Трамп допустив початок війни

Президент США Дональд Трамп під час бесіди з журналістами біля Білого дому заявив, що Вашингтон може почати військові дії після недавньої атаки на нафтопереробні заводи саудівської компанії Saudi Aramco.

Трампу поставили запитання про те, чи можна вважати військові дії, під час яких загинуть люди, адекватною відповіддю на те, що сталося в Саудівській Аравії.

“Я думаю, що вони були б такими. Так”, – наводить ТАСС відповідь американського президента. Трамп також погодився з держсекретарем США Майклом Помпео, який звинуватив в причетності до атак на нафтові об’єкти Саудівської Аравії іранську владу. Проте, глава держави закликав як слід розібратися в питанні пошуку винних у трагедії.

14 вересня дрони атакували два нафтопереробні заводи в Саудівській Аравії, що належать компанії Saudi Aramco.

За те, що сталося, відповідальність на себе взяли єменські повстанці-хусити. Саудівська Аравія і вся арабська опозиція воюють саме з ними. Помпео ж звинуватив в події Тегеран, проте МЗС Ірану заявив про непричетність до атаки влади країни. Світовий видобуток нафти значно скоротилася, а ціни на “чорне золото” на цей момент злетіла на 17%.

Поділитись