Прем’єр спростував повідомлення ЗМІ про компроміс щодо Приватбанку

Прем’єр спростував повідомлення ЗМІ про компроміс щодо Приватбанку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що ЗМІ неправильно інтерпретували його заяву в газеті Financial Times про нібито готовність до компромісу щодо Приватбанку, зазначивши, що це твердження журналісти “додали від себе”.

Відповідний коментар українського прем’єра поширила прес-служба уряду. “Вийшла стаття в Financial Times, в якій я коментую справу Приватбанку і нібито підкреслюю, що ми шукаємо компроміс в цьому питанні. Статтю відразу передрукували українські ЗМІ, які від себе додали, що уряд веде переговори з пошуку компромісу з цього питання”, – заявив Гончарук.

При цьому прем’єр підкреслив, що по відношенню до фінансової установи “ніяких переговорів уряд ні з ким не веде”, і зазначив, що зараз воно лише “уважно вивчає ситуацію навколо Приватбанку (в тому числі і переговори з колишніми його власниками”.

Прем’єр також зізнався, що він “не настільки глибоко” знає юридичні нюанси цієї справи, щоб коментувати ситуацію навколо Приватбанку по суті, однак додав, що питання буде вирішуватися при залученні Заходу. “Я впевнений, що буде зроблено все, щоб захистити гроші українських платників податків і національні інтереси України. І зроблено це буде в тісних консультаціях з міжнародними партнерами”, – підкреслив глава уряду.

У вівторок британська газета Financial Times опублікувала інтерв’ю Гончарука, де він заявив, що Україні в ситуації навколо Приватбанку “треба зосередитися на [досягненні економічного] зростання і шукати спільні рішення, а не витрачати ресурси на знищення один одного”. При цьому він додав, що “дуже позитивно налаштований щодо будь-якого звернення, направленого на пошук компромісу”.

Поділитись