ООН закликала терміново виділити $ 52 млн Україні

ООН закликала терміново виділити $ 52 млн Україні

ООН закликала світову спільноту терміново надати $ 52 млн на гуманітарні потреби України в зв’язку з підготовкою до зими.

Про це повідомив на брифінгу в Женеві офіційний представник Управління ООН з гуманітарних питань  Йенс Ларке, розцінивши цю ситуацію як критичну.

“Гуманітарний співтовариство в Україні закликає терміново виділити $ 52 на проведення підготовки до майбутньої зими”, – сказав він, підкресливши, що “з початком зими потреба в гуманітарній допомозі та підтримці, як очікується, зросте”.

За словами Ларке, план гуманітарного сприяння ООН для України на 2019 рік на суму близько $ 163 млн на даний момент профінансовано лише на 32%. “Гроші на підготовку до зими потрібні саме зараз, щоб вчасно надати підтримку нужденним, так як потрібен час на придбання і доставку допомоги”, – пояснив офіційний представник.

“Ситуація вже є на сьогодні критичної для тисяч цивільних осіб на сході України, – продовжив він. – Наближається шоста зима за час конфлікту. Близько 60% сімей, що живуть в п’ятикілометровій смузі уздовж так званої лінії зіткнення, яка розділяє контрольовані і не контрольовані урядом райони, не мають доступу до охорони здоров’я””. Понад 35% з 600 пунктів первинної медичної допомоги, розташованих уздовж лінії зіткнення, мають пошкодження внаслідок боїв, сказав Ларке.

На ці $ 52 млн передбачається надати допомогу 75 тисячам жителів сходу України підготуватися до зими, в тому числі відремонтувати будинки і запастися паливом.

Фото ТАСС.

Поділитись