Прем’єр-міністра Італії викликають до суду у справі про мігрантів

Прем’єр-міністра Італії викликають до суду у справі про мігрантів

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте буде викликаний до суду для дачі свідчень у справі колишнього віце-прем’єра і глави МВС Маттео Сальвіні, обвинуваченого в незаконному затриманні мігрантів.

Повідомляється, що Конте вже заявив, що готовий дати свідчення. По завершенні попередніх слухань, які триватимуть кілька місяців, суд повинен вирішити, чи є підстави для початку повноцінного судового процесу.

Раніше Конте заявив, що дії Сальвіні можуть нашкодити позиції Італії в Європі. Він додав, що про готовність прийняти мігрантів вже повідомили уряду Франції, Німеччини, Іспанії, Португалії, Румунії та Люксембургу.

Глава уряду додав, що Сальвіні як політик може займатися хвилюючими його питаннями, але тему міграції він звів до форумі «закриті порти», але вона складніша.

Нагадаємо, що в липні 2019 року Сальвіні заборонила висадку в італійських портах 130 врятованих мігрантів, які перебували на борту судна Gregoretti.

За його словами, рішення про заборону на висадку мігрантів приймалося колегіально і всі компетентні міністри кабінету, а також глава уряду були в курсі ситуації.

Відзначається, що при знаходженні Сальвіні на посаді віце-прем’єра і глави МЗС потік нелегальних мігрантів скоротився більш ніж на 95% в порівнянні з попереднім роком.

Поділитись