Прем’єр Чехії відмовився від американських військових

Прем’єр Чехії відмовився від американських військових

Влада Чехії не бачать приводу для того, щоб розміщувати в Чехії американських військових, заявив у вівторок журналістам прем’єр Андрій Бабіш перед початком переговорів з держсекретарем США Майком Помпео.


Коментуючи питання передислокації 12 тисяч військовослужбовців США, нині розміщених в Німеччині, Бабіш заявив, що Прага не бачить сенсу в їх розміщенні в Чехії.

“Не бачу приводу, чому ми повинні мати у себе американських військових. Чеська сторона не зацікавлена ​​в цьому. Ми союзники в НАТО, в цьому нічого не змінюється. Ще невідомо, куди ці військові (з Німеччини) попрямують, але точно не до нас, питання про це ніколи не стояло. Як я говорив, мене більше цікавлять (в переговорах з Помпео) наші торгові відносини і бізнес для наших фірм”, – сказав Бабіш.

Держсекретар США Помпео прибув до Праги вранці у вівторок і після короткого відпочинку відправиться на автомобілі в Пльзень, де в приміщенні пивоварні “Пльзеньский Праздрой” пройдуть його переговори з главою МЗС Чехії Томашем Петршічеком. Обидва керівники дипвідомств також відвідають музей Patton Memorial Pilsen і покладуть вінки до пам’ятника “Спасибі, Америка!”, який нагадує про те, що західну частину республіки навесні 1945 року звільнили американські війська.

Поділитись