Посольство Росії в Україні направило ноту протесту через антиросійські акцій

Посольство Росії в Україні направило ноту протесту через антиросійські акцій

Посольство Росії в Україні направило ноту протесту через акції біля будівлі дипмісії в Києві, повідомила офіційний представник МЗС Марія Захарова.


За її словами, загострення палестино-ізраїльського конфлікту дозволило українським радикалам висловити протест проти діяльності руху ХАМАС, який одержує, як Донбас, допомогу з Москви.

“Це якась бузувірська логіка, але в такій парадигмі живуть наші сусіди, її радикально налаштована частина української держави. Звучали антиросійські гасла, образи, був заблокований в’їзд на територію нашої дипломатичної місії”, – сказала Захарова на брифінгу відомства.

Акція на підтримку Ізраїлю проходила 16 травня. У ній брали участь екс-депутат Ради Борислав Береза ​​та ще близько двадцяти чоловік.

Ситуація на кордоні Ізраїлю і анклаву різко загострилася на початку травня. Зіткнення мусульман з ізраїльською поліцією, що почалися після виселення кількох палестинських сімей з району Шейх-Джаррах в Східному Єрусалимі, переросли у військові дії.

З 10 травня з сектора Газа по території Ізраїлю випустили 4340 ракет, близько 640 впали всередині анклаву. Система ПРО “Залізний купол” перехопила приблизно 90 відсотків ракет. За останньою інформацією, в Ізраїлі загинули 12 осіб, понад 50 серйозно поранені. Число палестинців, загиблих в результаті відповідних ізраїльських авіаударів, досягло 233, серед них 65 неповнолітніх. Поранення отримали близько 1,9 тисячі осіб.

Напередодні Кабмін Ізраїлю затвердив ініціативу Єгипту про взаємне припинення вогню без будь-яких умов. Радник глави політбюро ХАМАС Тахер Ан-Ноно заявив, що рух буде дотримуватися перемир’я, якщо Тель-Авів буде його дотримуватися.

Поділитись