Посол Вірменії в Москві не виключив звернення до Росії за новими поставками зброї

Посол Вірменії в Москві не виключив звернення до Росії за новими поставками зброї

Єреван при необхідності готовий звернутися до Москви за новими постачаннями російської зброї, але поки не йдеться про це, заявив ЗМІ посол Вірменії в РФ Вардан Тоганян.


Він нагадав, що напередодні прем’єр країни Нікол Пашинян провів телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним, а глава МЗС Зограб Мнацаканян – з Сергієм Лавровим, “щоб проінформувати їх про ситуацію, щоб представити бачення уряду Вірменії, і які кроки вона робить, про плани військових”.

“Поки не йдеться про зовнішню військову допомогу Вірменії”, – зазначив посол. При цьому він підкреслив, що Єреван і Москва є союзниками, з відповідними зобов’язаннями.

“Наше військово-технічне співробітництво розвивається, реалізація домовленостей на постачання зброї йде в нормальному режимі. На сьогоднішній день ситуація змінюється, ми маємо зараз третю сторону – Туреччину. Якщо буде необхідність, то, звичайно, будемо звертатися і вирішувати питання (про додаткові поставки зброї ). У першу чергу до Росії”, – сказав Тоганян.

Поділитись