Посол Росії в США розповів, чого Москва вимагає від Вашингтона

Посол Росії в США розповів, чого Москва вимагає від Вашингтона

Москва не чекає послуг або допомоги від Вашингтона, але для взаємовигідних відносин вимагає поваги, заявив посол Росії в США Анатолій Антонов.

Посол виступив перед російськомовними студентами Міддлберійського інституту, текст його виступу опублікувала російська дипмісія на своїй сторінці в Facebook.

«Ми не потребуємо якихось особливих послуги або допомоги від США, але для побудови взаємовигідних відносин вимагаємо поваги. Очікуємо, що наші інтереси будуть враховуватися», – підкреслив Антонов.

Він додав, що «в нинішній турбулентної глобальної обстановці» сторонам слід навчитися співпрацювати заради безпеки і процвітання громадян обох держав. Москва при цьому готова до такої роботи, продовжив дипломат.

«Небезпеки і проблеми, з якими стикаються Росія і США, вимагають від них співпраці.

Звичайно ж, для нас неприйнятна точка зору, якої дотримується дехто в Вашингтоні, що нашу країну можна використовувати, коли це знадобиться, а потім відсунути в сторону і навіть всіляко шельмувати, коли вона не може бути чимось корисна для інтересів Америки» , – сказав він.

Антонов також висловив надію, що «позитивний імпульс», заданий після зустрічі на вищому рівні двох країн 16 червня, матеріалізується.

Поділитись