Посадовців Закарпатської ОДА підозрюють у розтраті 29,5 млн грн

Посадовців Закарпатської ОДА підозрюють у розтраті 29,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру колишньому і діючому керівникам Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА та директору приватної фірми у заволодінні 29,5 млн грн, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.191 КК України). Іще одній підприємиці повідомлено про підозру у пособництві в заволодінні майном (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

“За даними слідства, посадовці ОДА та керівники приватної фірми уклали договори на закупівлю респіраторів та захисних костюмів для працівників медичних установ, задіяних у боротьбі з COVID-19. Ними було проведено процедуру тендерної закупівлі в одного учасника – тобто у вже обраної приватної фірми, за завищеною вартістю. Окрім того, експертизою встановлено, що закуплені засоби захисту не відповідають встановленим стандартам якості”, – йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Закарпатській області.

Поділитись