Порошенко звинуватив Зеленського в переслідуванні

Порошенко звинуватив Зеленського в переслідуванні

Екс-президент України Петро Порошенко звинуватив нинішнього главу держави Володимира Зеленського в політичних переслідуваннях і застеріг його від повторення долі четвертого президента України Віктора Януковича.

“Володимир Олександрович [Зеленський], займіться функціями президента. <…> Залиште суд і правоохоронну систему в спокої”, – сказав Порошенко в п’ятницю. Екс-президент додав, що прийшов на допит в ДБР, “розуміючи, що це фарс, що це політичні переслідування”. При цьому Порошенко застеріг Зеленського: “Не ставайте Януковичем, у нього було дуже погане минуле і майбутнє теж не радісне”.

Екс-президент також повідомив, що в п’ятницю Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення, яке зобов’язує слідчого ДБР розглянути питання про закриття справи, в рамках якого він прибув сьогодні на допит, “у зв’язку з відсутністю складу злочину”. У той же час колишній глава держави пообіцяв, що в разі необхідності готовий брати участь в подальших судових засіданнях. До будівлі ДБР в Києві підтримати Порошенка прийшли кілька десятків його прихильників і однопартійців.

Порошенко прибув на допит в ДБР у справі про втручання в діяльність судів. Раніше слідчі ДБР подали в прокуратуру клопотання про примусовий привід на допит екс-президента. Останній раз він був на допиті в ДБР в кінці січня, тоді його допитували близько чотирьох годин у справі про можливу державну зраду при підписанні мінських угод.

Колишній глава української держави в якості свідка проходить по 16 кримінальних справах, які перебувають на різних етапах розслідування. Його звинувачують за статтями про держзраді, зловживанні службовим становищем, легалізації злочинних доходів, несплаті податків, спробі узурпації судової влади. Також проти нього розслідують справу за фактом незаконного призначення кабінету міністрів України в 2016 році за відсутності коаліції в Раді.

Поділитись