Порошенко подав до суду на Гордона через його слова про змову з Путіним

Порошенко подав до суду на Гордона через його слова про змову з Путіним

Колишній президент України і глава партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко подав позов про наклеп до Шевченківського районного суду Києва проти журналіста і телеведучого Дмитра Гордона.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката політика Іллю Новікова.

«Гордону пред’явлені вимоги про визнання поширеної ним інформації недостовірною. Звичайних в таких випадках додаткових вимог, щоб суд зобов’язав відповідача особисто спростувати наклепницькі твердження в ефірі того ж ЗМІ, в якому вони були зроблені, чи не заявлено», – повідомив Новіков. За словами юриста, цей захід пов’язаний з тим, що факт викривлення подій 2014 року має принципове значення для суспільства, а вибачення Гордона вже «не можуть нічого змінити».

У травні Порошенко обурили слова Гордона, зроблені в ефірі однієї з українських радіостанцій. Журналіст стверджував, що екс-президент «вступив в злочинну змову з президентом Росії Володимиром Путіним і наказав в рамках цієї злочинної оборудки українській армії покинути Маріуполь» в 2014 році.

Раніше Гордон в ефірі телеканалу «Україна 24» пригрозив Росії партизанською війною і «небаченим опором» в разі проведення наступальної операції в Донбасі. «Якщо вони сунуться сюди, земля буде стріляти», – запевнив журналіст.

Поділитись