Порошенко перерахував нові атаки на українську державність

Порошенко перерахував нові атаки на українську державність

Колишній президент України Петро Порошенко вважає, що головні інститути держави зараз піддаються постійним атакам, мета яких – похитнути незалежність країни.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Україна», пише «РБК-Україна». За словами Порошенка, “формулу незалежності” для країни складають армія, мова і віра. Екс-президент зазначив, що всі зусилля його команди по зміцненню цих державних інститутів зараз знаходяться під загрозою і загроза виходить як ззовні, так і зсередини країни. “Ми маємо величезну кількість атак, в тому числі і з боку країни-агресора в інформаційному просторі. Все це елементи гібридної війни”, – сказав Порошенко.

Як приклади він навів скасування парадів, що знижує значимість ролі українських військовослужбовців для суспільства, і пропозиції нової влади ввести в деяких регіонах другу офіційну мову, крім української, а також спробу скасувати реєстрацію Православної церкви України.

Порошенко звинуватив команду чинного президента Володимира Зеленського в «російському реваншизм». Він різко розкритикував рішення глави держави скасувати традиційний військовий парад на День незалежності і виплатити військовим соціальну допомогу. Порошенко пропустив святкування і заявив, що в цей час молився за бійців української армії.

Крім того, невдоволення колишнього президента викликають плани команди Зеленського переглянути статус російської мови для Донбасу і запустити російськомовний канал в цілях ведення інформаційної війни.

Поділитись