У Німеччині зажадали видалити сайт з ворогами України “Миротворець”

У Німеччині зажадали видалити сайт з ворогами України “Миротворець”

Уряд Німеччини засуджує існування сайту «Миротворець», на якому публікують дані ворогів України, і вимагає від української влади вжити заходів з видалення ресурсу.

Про це повідомляє RT з посиланням на відповідь німецького уряду на запит Лівої партії (Die Linke). “Федеральний уряд засуджує “Миротворець” і вимагає від українського уряду та українських органів влади вжити заходів з видалення сайту”, – цитує RT текст документа. Там також говориться, що для влади Німеччини “сайт ставав темою для обговорень завжди, коли з’являється привід для цього, зокрема, після останніх президентських виборів в Україні”.

Німеччина не припинить фінансування проектів, спрямованих на просування демократії і розвиток громадянського суспільства в Україні. Однак, як зазначив один з авторів запиту, німецький політик Андрій Гунько, федеральний уряд допоможе демократії, якщо вимагатиме від глави МВС України Арсена Авакова почати кримінальне переслідування адміністраторів сайту. “Мені відомо, що українські держструктури, на жаль, як і раніше активно користуються сайтом”, – сказав він. – Це інструмент залякування всього українського народу і страшний пережиток епохи Порошенко”. Гунько нагадав, що ряд німецьких громадян, в тому числі і він сам, були внесені в базу сайту.

Сайт “Миротворець” розміщує особисті дані журналістів, артистів, політиків та інших публічних персон з різних країн, які відвідували Крим і Донбас в обхід української влади або співпрацювали з представниками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік. Офіційного статусу ресурс не має, але тим не менше, внесеним в цю базу особам українські прикордонники можуть відмовити у в’їзді в Україну.

Поділитись