Понад 50 мусульман напали на церкву в Відні

Понад 50 мусульман напали на церкву в Відні

Майже 50 молодих людей турецького походження увірвалися в католицьку церкву Святого Антонія Падуанського в районі Відня Фаворитен, повідомила газета Kurier з посиланням на дані поліції.


Повідомляється, що в четвер увечері близько 50 осіб увірвалися в церкву і влаштували там дебош. Як пише газета, нападники вигукували “Аллах Акбар”, штовхали лавки і сповідальню. Заступник настоятеля церкви викликав поліцію, але молоді люди зникли до її прибуття. Проте, згідно з повідомленнями поліції, інцидент був записаний на відео.

У земельному відомстві з охорони конституції вважають, що в нападі брала участь група фанатичних турецьких ісламістів, яка вже кілька місяців привертала особливу увагу в окрузі. Правоохоронцям вдалося встановити особи 10 молодих людей, вони були замішані в різних випадках порушення громадського порядку.

Міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер засудив інцидент. “Ми будемо захищати християнську спільноту всіма нашими силами. Я негайно дав вказівку генеральному комісару з питань громадської безпеки повідомити всі поліцейські ділянки про поточні події і посилити контроль над громадським простором, особливо в районі Фаворитен”, – заявив міністр, слова якого цитує газета.

Пізніше канцлер Австрії Себастьян Курц також висловився з приводу події. “Усі християни повинні мати можливість вільно і безпечно сповідувати свою віру в Австрії! Ми будемо рішуче продовжувати боротьбу проти політичного ісламу і не проявляти тут помилкової терпимості”, – написав Курц в Twitter.

Поділитись