Понад 30 тисяч жителів самопроголошеної ЛНР отримали російські паспорти за спрощеною схемою

Понад 30 тисяч жителів самопроголошеної ЛНР отримали російські паспорти за спрощеною схемою

Більше 30 тисяч жителів самопроголошеної Луганській народної республіки отримали паспорти Російської Федерації за спрощеною схемою, заявив в інтерв’ю РІА Новини так званий глава ЛНР Леонід Пасічник.

Президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями самопроголошених ЛНР і ДНР. Він заявив, що питання носить суто гуманітарний характер, у Росії немає бажання створювати проблеми Києву, але ситуація з громадянськими правами в Донбасі переходить межі. Менше ніж через тиждень в Ростовській області відкрилися Центри видачі російських паспортів. Пізніше дію указу було розширено на всіх жителів Донецької і Луганської областей. Перші паспорти РФ за спрощеною схемою жителі ЛНР і ДНР отримали 14 червня.

“На сьогоднішній день більше 30 тисяч жителів республіки вже отримали паспорти Російської Федерації, ще 50 тисяч подали відповідні документи”, – повідомив так званий глава ЛНР.

Пасічник очікує, що до кінця року сумарна цифра людей, які взяли участь в процесі паспортизації, переступить за позначку в 100 тисяч. “Очевидно, що люди з великим бажанням беруть участь в цьому процесі, я багато говорив про те, наскільки для нас це рішення було довгоочікуваним”, – сказав він.

Поділитись