Помпео закликав Росію звільнити американця, якого засудили до 16 років колонії

Помпео закликав Росію звільнити американця, якого засудили до 16 років колонії

Держсекретар США Майкл Помпео в своєму Twitter зажадав негайно звільнити засудженого на 16 років американця Пола Вілана.

«Я розлючений рішенням засудити Пола Вілана на підставі таємного судового розгляду, з використанням секретних доказів, без можливості для того, щоб виступили свідки захисту», – підкреслив він. Помпео також назвав поводження російської влади з американцем жахливим.

Раніше Московський суд засудив Вілана до 16 років колонії суворого режиму, визнавши винним у шпигунстві. Кримінальна справа розглядалася в закритому режимі, так як матеріали містять відомості, що становлять державну таємницю.

Вілана затримали в Москві 28 грудня 2018 року. На вилученій у нього флешці була виявлена ​​інформація, яка становить державну таємницю. Адвокат Вілана стверджував, що на флешці були особисті відомості про його відпочинок в Росії під час попередніх відвідувань, однак джерела газети «Коммерсант» розповіли, що на ній, імовірно, знайшли список особового складу одного з підрозділів ФСБ. Його звинуватили в шпигунстві на користь США.

Поділитись