Помпео анонсував нові санкції проти Росії

Помпео анонсував нові санкції проти Росії

США розглянуть найближчим часом додаткові санкції проти Росії за законом “Про протидію противникам Америки через санкції” (CAATSA), заявив держсекретар США Майк Помпео.

“США розглянуть додаткові санкції в ближній перспективі відповідно до CAATSA і законом про захист європейської енергобезпеки (PEESA)”, – йдеться в письмовій заяві Помпео, який залишає посаду з відставкою адміністрації Трампа 20 січня.

Він нагадав, що США ввели у вівторок санкції проти трубоукладача “Фортуна” і його власника КВТ-РУС, які займалися проектом газопроводу “Північний потік – 2”.

“Якщо “Північний потік – 2″ буде закінчено, це дасть Росії можливість повністю обійти Україну, позбавивши її життєво важливого доходу і відкрити її для подальших агресивних російських дій, а також надасть кошти для використання природних ресурсів в якості інструменту тиску та зловмисного впливу в Західній Європі”, – заявив Помпео.

“Сьогоднішнє оголошення (про санкції) демонструє, що США не бояться залучати до відповідальності тих, хто продовжує допомагати і потурати цьому російському інструменту примусу”, – уклав Помпео.

Поділитись