Польський посол Бартош Циходкі став об’єктом нападок українських націоналістів

Польський посол Бартош Циходкі став об’єктом нападок українських націоналістів

Польський посол Бартош Циходкі став об’єктом нападок українських націоналістів в мережі після висловлювань щодо лідера УПА Степана Бандери, який є однією з ключових фігур українського націоналізму. Польський дипломат прокоментував марш націоналістів на честь Бандери і підтримав свого ізраїльського колегу Йоль Ліона.

Циходкі назвав Бандеру «ідеологом злочинів і ненависті», а його прихильники повинні «відступити назад і покритися безчестям». Після цього Ціходкі став об’єктом нападок.

«Бандера був ідеологом вільної України. Якщо комусь ця ідея не подобається – він повинен покинути Україну! »,« Від Бандери руки геть! »,« Їхав би ти додому невіглас. Що ти взагалі знаєш про Бандеру крім московітських казок », – написали вони.

Зустрічаються і більш різкі вирази. А хтось нагадав Циходкі про лідера незалежної Польщі Юзефа Пілсудського, якого назвали «агентом Японії» і учасником підписання договору з Німеччиною.

Знайшлися й ті українці, які виступили на захист позиції посла. «Я українець і підтримую вас і посла Ізраїлю», – зазначив один з них.

Поділитись