Польща відновила польоти з Варшави до Мінська

Польща відновила польоти з Варшави до Мінська

З 1 жовтня польська авіакомпанія LOT відновлює рейси в «лігво останнього диктатора Європи».

У всякому разі, такі плани вже з’явилися на сайті авіакомпанії, де відновили продаж авіаквитків з Варшави до Мінська.

Як зазначено на сайті, з 1 жовтня авіакомпанія знову почне літати в білоруську столицю, повідомлень з якої було перервано після посадки літака Ryanair з координатором білоруського майдану Романом Протасевичем на борту.

Українські авіакомпанії, наприклад, «Міжнародні Авіалінії України» (МАУ), мови про відновлення рейсів з Києва до Мінська не ведуть, хоча до інциденту з Протасевичем добре заробляли саме на стикувальних рейсах до Мінська після того, як влада припинила пряме авіасполучення з Росією.

Нагадаємо, в травні літак Ryanair, який слідував рейсом Афіни – Вільнюс, сів у Мінську після повідомлення про мінування. Бомбу на борту не знайшли, але в аеропорту був затриманий знаходився в літаку засновник Telegram-каналу NEXTA і координатор протестів Роман Протасевич.

Україна першою оголосила про припинення польотів в Білорусію і прийомі рейсів «Белавіа», ще до того, як це зробила Великобританія та інші країни ЄС.

9 серпня в ході прес-конференції Олександр Лукашенко назвав цей крок влади України перетином червоної лінії, давши зрозуміти, що нічого не забуто.

Поділитись