Полк “Азов” відповів США на плани визнати підрозділ терористичною організацією

Полк “Азов” відповів США на плани визнати підрозділ терористичною організацією

Полк “Азов” назвав звернення 40 конгресменів США про включення його до списку іноземних терористичних організацій “інформаційною атакою на Україну, її суверенітет і держбезпеку”.

Відповідну заяву опубліковано на сайті полку. Раніше сорок конгресменів адресували листа держсекретареві США Майку Помпео з проханням роз’яснити, чому батальйон “Азов” не включений в список “іноземних терористичних організацій”. У листі наголошується, що ООН встановила випадки порушення прав людини і тортур “за відносно коротку історію цього угруповання”. Конгресмени підкреслюють з посиланням на ФБР, що незважаючи на це, батальйон продовжує “вербувати, радикалізовувати і готувати американських громадян”.

“Широкого розголосу днями отримало звернення 40 членів палати представників США про визнання полку” Азов “нібито терористичною організацією. Керівництво полку “Азов” заявляє, що дане звернення є нічим іншим як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет і державну безпеку”, – йдеться в заяві.

У заяві назвали звернення конгресменів “повною нісенітницею”. “Полк “Азов”, як офіційна структура Національної гвардії, підпорядковується міністерству внутрішніх справ України та Генеральному штабу, і ми вважаємо, що прирівнюючи” Азов “до терористів, 40 членів палати представників США прирівняли до терористів все інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті”, – вважають в полку “Азов”.

Фото: Twitter

Поділитись