Політолог назвав причиною затяжної кампанії США в Афганістані – наркобізнес

Політолог назвав причиною затяжної кампанії США в Афганістані – наркобізнес

Американські військові могли покинути Афганістан набагато раніше, однак США були зайняті тим, що активно «піднімали гроші» на наркобізнесі.

Таку думку в бесіді зі ЗМІ висловив політолог Дмитро Солонніков.

«Початок кампанії в Афганістані було після фактичної атаки на вежі-близнюки в Сполучених Штатах. Це спроба показати всьому світу, що США не потерплять атаки по своїй території», – зазначив Солонніков.

Таким чином, за його словами, Сполучені Штати прагнули продемонструвати всьому світу силу і міць, а також те, що держава залишається наддержавою.

«Була обрана країна, яку не шкода в даній ситуації, їй здавався Афганістан, і Сполучені Штати за міжнародної підтримки ввели туди війська», – заявив політолог.

Однак затяжна військова операція не привела до очікуваного результату. Для американських військових ці бойові дії стали безглуздими, сказав експерт. За його словами, протягом 20 років в Афганістані процвітав героїновий бізнес, і Штати прийняли в ньому активну участь.

«У цій ситуації всім було вигідно, щоб американські війська в Афганістані залишалися, героїновий клан і макові плантації процвітали, 80% світового ринку героїну займав Афганістан при потуранні Сполучених Штатів і за активної участі структур Сполучених Штатів в цій торгівлі», – зазначив Солонніков.

Поділитись