Politico: США вважають, що санкції проти судів можуть затримати Північний потік – 2

Politico: США вважають, що санкції проти судів можуть затримати Північний потік – 2

Американські власті вважають, що санкції щодо компаній, які володіють судами, які задіяні в проекті «Північний потік – 2», здатні затримати будівництво трубопроводу, пише Politico, посилаючись на свої джерела.

За їх даними, в адміністрації США вважають, що незважаючи на готовність СП-2 на 95%, обмеження проти компаній, чиї судна беруть участь в будівництві, все ще можуть привести до затримки закінчення робіт.

Джерела газети підтвердили дані новинного порталу Axios про те, що влада Сполучених Штатів не збираються вводити рестрикції щодо оператора СП-2 Nord Stream 2 AG і виконавчого директора компанії Маттіаса Варніга. У той же час газета повідомляє, що Держдепартамент США виступить за санкції проти чотирьох російських судів і чотирьох пов’язаних з ними компаній, що не названих в публікації.

Дану ініціативу включать в доповідь, який Держдеп повинен регулярно направляти в Конгрес. Звіт представлять законодавцям сьогодні, але опублікувати його можуть пізніше.

Це рішення вже розкритикували багато членів Конгресу, які виступають за введення жорстких рестрикцій проти компаній, що беруть участь в будівництві СП-2.

Поділитись