Залишилося добудувати 80 км, – генконсул Німеччини про «Північний потік – 2»

Залишилося добудувати 80 км, – генконсул Німеччини про «Північний потік – 2»

Газопровід «Північний потік – 2» буде побудований, на сьогоднішній день залишилося побудувати ще 80 км.

Про це повідомив генеральний консул Німеччини в Єкатеринбурзі Матіас Крузе.

«Більш детальною інформацією я, на жаль, не маю. Ми виходимо з того, що газопровід буде побудований», – сказав Крузе журналістам в Єкатеринбурзі.

Він підкреслив, що для Німеччини це, перш за все, проект, який диверсифікує енергетику.

«Консорціум інвесторів приймає рішення про реалізацію проекту. І важливо розуміти, що всі узгодження проходять з точки зору європейського права …

Тому з точки зору федерального уряду Німеччини ми, звичайно, підтримуємо цей проект, бачимо, що цей проект розумний», – сказав консул.

«Північний потік – 2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ, а також Україна і ряд європейських країн. Вашингтон в грудні 2019 року ввів санкції проти газопроводу.

Влада Німеччини раніше неодноразово говорили, що вважають за потрібне добудувати «Північний потік – 2». Цей проект в Берліні вважають економічним.

При цьому в кабміні виділяють один політичний аспект – тут наполягають на тому, щоб після запуску трубопроводу Україна зберегла роль транзитера.

Німеччина зараз відмовляється від вугільної та атомної енергетики. Для того щоб безболісно для промисловості здійснити перехід на поновлювані джерела енергії, країні потрібно більше газу.

Станом на 31 березня готовність «Північного потоку – 2» склала 95%, залишалося укласти близько 121 км.

Росія сподівається, що роботи з будівництва та налагодження «Північного потоку – 2» будуть закінчені до кінця літа, зазначав раніше глава комітету Держдуми з енергетики Павло Завальний.

Поділитись