Поліція Київщини встановила 22 учасника конфлікту у місті Українка

Поліція Київщини встановила 22 учасника конфлікту у місті Українка

Поліція Київщини встановила 22 учасника конфлікту у місті Українка, йдеться у повідомленні на сторінці поліції Київської області у Facebook.

Як повідомили у відомстві, група невідомих осіб приїхала на автівках із Києва до кафе у місто Українка, що на Обухівщині, і влаштували конфлікт, який переріс у стрілянину з травматичної зброї. У відповідь на це місцеві застосували мисливську зброю.

“Всього пролунало до 10 вистрілів. Про це місцеві мешканці о 19.15 повідомили до Обухівського відділу поліції. Наряди груп реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та керівництво Обухівського відділу поліції були на місці події вже за 20 хвилин. Однак учасники конфлікту і персонал кафе зробили все можливе, щоби приховати цей злочин: змінили обстановку, позбирали гільзи та знищили сліди. Для отримання відео з камер спостереження поліцейські провели невідкладний обшук і вилучили сервер”, – йдеться у повідомленні.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів, аналізу відеозаписів та показів свідків поліцейські встановили, що до вчинення хуліганських дій причетні 15 місцевих жителів та 7 приїжджих осіб зі столиці, у томі числі – і громадяни Російської Федерації. Наразі вже проведено 10 обшуків за встановленими адресами учасників інциденту.

Потерпілі, які звернулися до лікарні з пораненнями, відмовилися від пояснень та співпраці зі слідством. Їхньому життю нічого не загрожує.

Тривають розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за фактами вчинення хуліганства із застосуванням зброї та за фактом приховування злочину – за ч. 4 ст. 296, ст. 396 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам та учасникам конфлікту.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись