Поліцейський в США розстріляв беззбройного афроамериканця

Поліцейський в США розстріляв беззбройного афроамериканця

Поліцейського Адама Коя звільнили після того, як він випустив кілька куль у беззбройного афроамериканця.

Потерпілий помер. Мотиви вчинку правоохоронця до сих пір не відомі. Трагедія сталася в місті Колумбус (штат Огайо, США). Співробітник патрульної служби Адам Кой приїхав за викликом місцевого жителя, який поскаржився на звук автомобільного двигуна, що доносився з боку сусідів. Правоохоронець побачив поруч із зазначеним будинком відкритий гараж, машину і людини, який, помітивши поліцейського, почав до нього наближатися. Американські журналісти підкреслюють, що чоловік тримав в одній руці стільниковий телефон, а інша була поза увагою правоохоронців.

Невідомо чому, але Кой кілька разів вистрілив в незнайомця. Причини його вчинку досі широкому загалу невідомі, оскільки звук на записи з його нагрудної камери відсутній. Загиблим виявився Андре Моріс Хілл. Виявилося, що він був запрошений в будинок, поряд з яким знаходився. Чоловік сидів в автомобілі і періодично запускав двигун. За фактом його вбивства, ведеться розслідування.

Адама Коя спочатку відсторонили на час з’ясування обставин інциденту. Потім шеф поліції Колумбуса Томас Куінлан прийняв рішення його звільнити. За його словами, поліцейський винен в тому, що в сім’я Хілла втратила в переддень Різдва близької людини. Кою звинуватили в протиправній поведінці, що спричинило смерть людини. Розслідування також торкнеться двох інших поліцейських, на очах яких стався злочин.

Поділитись