У США закликали максимально використовувати Україну у протистоянні з Росією

У США закликали максимально використовувати Україну у протистоянні з Росією

Щоб протистояти Росії, адміністрації обраного президента США Джозефа Байдена потрібно налагодити з нею співробітництво різних сферах.

До цього в своїй статті в The Wall Street Journal закликала старший науковий співробітник Інституту міжнародних досліджень при Стенфордському університеті Кетрін Стоунер.

У публікації вона підкреслює, що «після холодної війни картина слабкості і занепаду Росії застаріла». На думку автора, Вашингтон повинен одночасно працювати з Москвою і заважати їй нанести шкоди американським інтересам всередині і поза країною.

«Росія не просто грізна в кіберпросторі. Вона відновлює свій вплив у всьому світі (…) від Криму до Сирії, в Африці на південь від Сахари, Венесуелі, Арктиці, Європі та за її межами. Правильна оцінка російської могутності означає вихід за рамки традиційних критеріїв, таких як ВВП або військові витрати », – зазначила Стоунер.

Однією зі сфер можливого співробітництва автор статті назвала продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, неофіційна назва – СНО-3), дія якого закінчується в лютому 2021 року. Крім того, Байден повинен працювати з Росією і іншими країнами для відновлення іранської ядерної угоди, вважає Стоунер.

На її думку, США мають певні важелі тиску на Москву, такі як жорсткі санкції. Їх, як пише експерт, можна поступово послаблювати в обмін на конкретні дію з припинення конфліктів на гідних умовах. Мова, зокрема, йде про відновлення східного кордону України і Росії.

Поділитись