Поліцейські Київщини вилучили антисептичну продукцію сумнівного походження

Поліцейські Київщини вилучили антисептичну продукцію сумнівного походження

Поліцейські Київщини вилучили антисептичну продукцію сумнівного походження на суму 320 тисяч гривень, повідомляє Відділ комунікації поліції Київської області.

Двоє молодих чоловіків в умовах складної епідемічної ситуації в державі організували продаж антисептичної рідини без відповідного на те дозволу через телеграм-канал. Їхню протиправну діяльність виявили та задокументували працівники відділу протидії кіберзлочинам в Київській області спільно зі співробітниками Києво-Святошинського відділу поліції.

Так, 24-річний мешканець міста Бровари розмістив оголошення в месенджері щодо продажу антисептику у великих об’ємах за ціною 300 гривень за літр. Поліцейські вилучили у нього 368 літрів антисептичної рідини на суму в 120 тисяч гривень. 33-річний броварчанин організував продаж антисептиків за ціною 100 гривень за 200 мл. У нього правоохоронці вилучили у якості речових доказів 4 тисячі поліетиленових ємкостей на суму в 200 тисяч гривень. Вилучені речові докази направлені на проведення дослідження. Відносно обох порушників правоохоронці склали адмінпротоколи за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає стягнення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. Адміністративні матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

 

Поділитись