СБУ зупинила поставки старих авіазапчастин Укроборонпрому

СБУ зупинила поставки старих авіазапчастин Укроборонпрому

У Харкові контррозвідка СБУ затримала двох зловмисників, які постачали неякісні авіазапчастини для підприємств Укроборонпрому.

За дозволом суду силовики провели обшуки у квартирах організаторів злочинної схеми та у приміщеннях, де зберігались крадені авіазапчастини. Було вилучено продукцію військового призначення та документацію, яка доводить протиправну діяльність зловмисників, повідомляють “Факти”.

Під час слідства було встановлено, що вузли та агрегати до військових літаків підозрювані викрадали з військових частин Міноборони та з оборонних підприємств. Уживані запчастини під виглядом нових вони перепродавали на підприємства Укроборонпрому. Також крадене обладнання незаконно вивозили за кордон для обслуговування літаків інших країн.

“Вирішується питання щодо повідомлення двом організаторам злочинної схеми про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Поділитись