План дій по боротьбі з епідемією має визначити Верховна Рада, – Тимошенко

План дій по боротьбі з епідемією має визначити Верховна Рада, – Тимошенко

Хаос, безпорадність влади та взаємні політичні звинувачення сьогодні стають викликами, не меншими за епідемію. Зараз треба не витрачати час на суперечки, а діяти спільно, фахово і швидко – щоб захистити людей і країну. Саме для цього і має збиратися парламент.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі одного з телеканалів.

Лідер партії нагадала, що люди залишилися сам на сам з хворобою, а зобов’язання перед медиками влада так і не виконала повністю.

«З доплатами сьогодні хаос, бо частині медичного персоналу доплачують погодинно за той час, що вона провела з пацієнтом, частині – взагалі не доплачують. Але не можна розділяти ні медичний персонал, ні бригади швидкої допомоги – вони всі під ударом. Їм треба доплачувати 300% до місячної зарплати. А те, що робиться зараз, – неприпустимо», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» зауважила – якщо президент не чує людей і не хоче брати відповідальність на себе, своє слово має сказати Верховна Рада. Депутати мусять визначити план дій влади й забезпечити його необхідними фінансовими ресурсами.

«Якщо президент не реагує на те, що в країні відбувається, нам треба негайно, 20 жовтня, на засіданні парламенту зробити дві важливі речі. Перше – щоб усі фракції прийняли постанову Верховної Ради, яка стане покроковою директивою усій владі, що потрібно робити негайно. І друге – нам треба повністю переглянути видатки та доходи ковідного фонду. Бо те, що з фонду забирають мільярди на сторонні проєкти, хай навіть важливі, означає, що влада не розуміє всю складність ситуації з коронавірусом в країні», – вважає Юлія Тимошенко.

Поділитись