Влада мусить кинути всі сили на захист українців від пандемії коронавірусу

Влада мусить кинути всі сили на захист українців від пандемії коронавірусу

Влада мусить облишити з’ясування політичних стосунків і кинути всі сили на захист українців від пандемії коронавірусу, темпи розповсюдження якого стають катастрофічними. Діяти потрібно негайно заради порятунку людей і країни.

До цього закликала Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Вона зауважила, що зусиль окремих міністерств чи відомств сьогодні вже недостатньо. Потрібні скоординовані дії уряду, парламенту, силових структур, волонтерів і бізнесу. Це має зробити президент, взявши на себе відповідальність, створивши та очоливши Національний штаб боротьби з КОВІД.

Тимошенко нагадала, що її команда розробила 5 першочергових кроків, які мають бути втілені в життя негайно: відкриття єдиної гарячої лінії, куди зможе звернутися кожен, хто відчує перші симптоми, забезпечення усіх безкоштовними тестами, запровадження мобільних бригад діагностики для допомоги хворим вдома, надання усім, хто отримав підтвердження діагнозу, безкоштовних ліків, розгортання додаткових ліжок.

Для здійснення цих заходів, зазначила колишня прем’єрка, вистачить навіть тих коштів, які вже виділені парламентом на боротьбу з епідемією. А в разі

необхідності, Верховна Рада вже 20 жовтня може мобілізувати додаткові гроші, приміром, забравши їх у «Нафтогазу», який не доплатив у бюджет щонайменше 75 мільярдів.

«Керувати країною сьогодні треба по-іншому і зовсім в іншому темпі. Адже мова йде про життя і здоров’я мільйонів українців», – резюмувала Юлія Тимошенко.

Поділитись