Північна Корея розробляє тактичні ядерні боєприпаси та оголосила США ворогом

Північна Корея розробляє тактичні ядерні боєприпаси та оголосила США ворогом

Керівник КНДР Кім Чен Ин заявив, що його країна розробляє нову зброю, включаючи атомний підводний човен, тактичну ядерну зброю та вдосконалені боєзаряди, призначені для проникнення в системи ПРО.

Про це пише CNN.

У коментарях, опублікованих у суботу, Кім зазначив, що Північна Корея просуває озброєння для стримування США. Його коментарі демонструють стратегію співпраці президента Дональда Трампа з Пхеньяном на високому рівні. Історичні особисті зустрічі Трампа і Кіма – не вдалося переконати Пхеньян зупинити збільшення сучасного ядерного арсеналу.
“Незалежно від того, хто знаходиться при владі в США, справжня природа і справжній дух анти-північнокорейської політики ніколи не зміняться”, – сказав Кім, повідомляє державне Корейське агентство новин (KCNA).
“Розвиток ядерної зброї буде просуватися вперед без перерв”.
За словами Кіма, проекти знаходяться на різних стадіях розвитку. За його словами, “технологія наведення з кількома боєголовками” знаходиться на завершальній стадії, тоді як дослідження з гіперзвуковим польотом, які можуть бути застосовані до нових балістичних ракет, “завершені”, причому Північна Корея “готується до їх випробування та виробництва” – можливий знак що Пхеньян може опинитися на межі відновлення анафеми ракетних випробувань до Вашингтона та Сеула.
Кім зазначив, що вдосконалення тактичної ядерної зброї, які мають застосовуватися на меншій дальності і часто менш руйнівні, ніж стратегічна ядерна зброя. Дослідження ядерних підводних човнів виявляються найменш далекими. Дослідження цих підрозділів завершені і знаходяться на “завершальній стадії обстеження”, сказав Кім.

На цій фотографії, наданій урядом Північної Кореї, лідер КНДР Кім Чен Ин бере участь у з'їзді партії у Пхеньяні, Північна Корея, у вівторок.

 
Експерти кажуть, що режим Кіма давно шукав ці технології для підвищення якості та довговічності своєї ядерної зброї. Атомний підводний човен буде особливо корисним з точки зору стримування, оскільки він посилить здатність Північної Кореї “повторити удар” – здатність пережити первинну ядерну атаку супротивника та відповісти.
Поділитись