Пєсков відповів на твердження ЗМІ про заниження даних про смертність від COVID-19 в Росії

Пєсков відповів на твердження ЗМІ про заниження даних про смертність від COVID-19 в Росії

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував твердження журналістів телеканалу СNN про заниження даних про смертність в Росії від захворювання, що викликається новим коронавірусом.

В інтерв’ю телеканалу, яке вийшло в ефір у вівторок, у відповідь на репліку журналіста про те, що зазначена статистика нібито може бути заниженою, оскільки в РФ від даного захворювання помирає менше людей, ніж в ряді інших країн, Пєсков підкреслив: “Ні, я не згоден з цими оцінками. Ви ніколи не замислювалися про можливість того, що російська система охорони здоров’я є більш ефективною, що вона дозволяє зберегти життя більшого числа людей?”

Говорячи про кількість виявлених в РФ випадків зараження, Пєсков констатував: “У нашій країні проводять якомога більше тестів на коронавірус. Чим більше тестів ви проводите, тим більше виявляєте [випадків зараження]”.

На питання про те, як позначилася пандемія на рейтингу президента Росії Володимира Путіна, Пєсков відповів: “Президент Путін не раз заявляв, що його не турбує його особистий рейтинг. У політиці, якщо ви насправді є державним діячем, вам не слід думати про своєму рейтингу. Оскільки, якщо ви думаєте тільки про свій рейтинг, ви не зможете приймати відповідальні рішення “. “Ми стурбовані пандемією і тим, який вплив вона робить на економіку країни”, – також зазначив він.

Як говориться в матеріалі, Пєсков висловив надію на те, що після намічених на листопад президентських виборів в США відносини між країнами можуть покращитися. Він також зазначив, що можуть бути проведені міжнародні консультації, що стосуються боротьби з розповсюдженням інфекції. “Нам усім доведеться подумати про те, які уроки цієї пандемії для кожної країни і для всього світу”, – додав він.

Поділитись