Пєсков: США можуть використати свій вплив на Зеленського для реалізації Мінських угод

Пєсков: США можуть використати свій вплив на Зеленського для реалізації Мінських угод

США можуть використовувати свій вплив на президента України Володимира Зеленського, щоб спонукати його піти по шляху реалізації мінських домовленостей, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.


Зеленський перебуває з робочим візитом в США, де 1 вересня запланована його зустріч з президентом Джо Байденом. Планується, що ключовою темою українсько-американських переговорів у Вашингтоні стане залучення США до мирного врегулювання конфлікту в Донбасі. Ще однією з тем розмови двох президентів стане обговорення “Північного потоку – 2” і гарантій енергетичної безпеки для України.

У Кремлі прокоментували візит Зеленського в Вашингтон.

“Ми дуже уважно відстежуємо результати цієї поїздки з тієї точки зору, що США дійсно можуть використовувати свій вплив на пана Зеленського з тим, що спонукати його все-таки піти по шляху реалізації мінських домовленостей, а також домовленостей, які пізніше були досягнуті в Парижі, і відмовитися від тих дій, які здатні нанесіть такий нищівний шкоди всьому процесу мінського врегулювання”, – заявив Пєсков журналістам.

Поділитись