США звинуватили ЗМІ Росії, КНР і Ірану в дезінформації про коронавірус

США звинуватили ЗМІ Росії, КНР і Ірану в дезінформації про коронавірус

Міністерство внутрішньої безпеки США звинуватило ЗМІ Росії, Китаю та Ірану в поширенні завідомо неправдивих матеріалів про коронавіруси і вакцинах від нього.

Про це йдеться в доповіді про терористичну загрозу для Вашингтона, підготовленому Міністерством внутрішньої безпеки США.

“Російські, китайські та іранські ЗМІ, пов’язані з урядом, неодноразово тиражували теорії змови щодо походження COVID-19 і ефективності вакцин”, – сказано в документі.

В кінці липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вважають США не партнерами РФ, а опонентами або візаві. Президент США також заявив, що Росія відчуває труднощі через обмежений характеру своєї економіки, і це підвищує загрозу з боку Москви.

Він повідомив, що РФ “вже поширює дезінформацію” з приводу виборів в Конгрес США, які пройдуть в листопаді 2022 року. Крім того, Байден у своєму виступі торкнувся теми Китаю, зазначивши, що він витратив більше часу на переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном, ніж хто б то не було ще. За словами американського президента, Сі Цзіньпін “вкрай серйозно налаштований на те”, щоб зробити Китай провідною державою світу як у військовому, так і в економічному відношенні.

Поділитись