Пєсков озвучив позицію Кремля по Донбасу

Пєсков озвучив позицію Кремля по Донбасу

Робота над врегулюванням ситуації на Донбасі спрямована на відновлення єдності України, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Це самопроголошені республіки, які заявили про свій вихід з України, і, звичайно, ми всі працюємо для того, щоб Україна стала єдиною країною, де припиниться цей внутрішньоукраїнський конфлікт», – цитують його ЗМІ.

Також він поправив українського журналіста, який спробував трактувати ці слова як твердження про те, що Донбас вийшов зі складу України.

«Тут ви мене намагаєтеся перекрутити, будьте уважні. Ми як і раніше вважаємо, що це внутрішньоукраїнський конфлікт», – підкреслив Пєсков.

Також прес-секретар прокоментував претензії Києва до того, що представники ЛНР і ДНР в контактній групі з врегулювання в Донбасі мають російські паспорти. Він нагадав, що в республіках допустимо подвійне громадянство.

«Власне Росія, керуючись саме гуманітарними міркуваннями, стала видавати їм російські паспорти, тому що це люди, які були відторгнуті своєю державою», – додав представник Кремля.

За його словами, немає ніяких протиріч в тому, що росіяни представляють інтереси українського регіону, оскільки вони є громадянами цих самопроголошених республік.

Напередодні Пєсков заявив, що обстріли Донбасу з української сторони викликають занепокоєння у Кремля, оскільки ситуація загрожує життю мешканців самопроголошених республік.

Поділитись