У Росії відповіли на заяву слідчих про поразку MH17 ракетою

У Росії відповіли на заяву слідчих про поразку MH17 ракетою

Нідерландські фахівці не мають достатньої кваліфікації, щоб судити про те, якою саме модифікацією російської ракети був збитий Пасажирський Boeing, який зазнав катастрофи в небі над Донбасом в 2014 році.

Про це заявив пропагандистській газеті «Взгляд» військовий “експерт” Віктор Мураховський. Раніше прокурор Нідерландів прокурор Тейс Бергер заявив, що авіалайнер був збитий ракетою «Бук» типу 9М38М1, а не 9М38, як було заявлено раніше.

«У Нідерландах немає фахівців з ЗРК і бути не може», – підкреслив аналітик.

За словами Мураховського, ракети 9М38М1 і 9М38 відрізняються один від одного бойовою частиною, особливостями системи наведення і формою аеродинамічних поверхонь. Однак про це, за його словами, знають виключно вітчизняні фахівці.

Аналізуючи висловлювання Бергера, експерт прийшов до висновку, що голландці намагаються довести, що малайзійський «Боїнг» був збитий ракетою, яка перебувала на озброєнні російської армії.

Обвинуваченими у справі про катастрофу малайзійського Boeing, що виконував в 2014 році рейс MH17, проходять росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко.

В результаті авіакатастрофи загинули 298 осіб. Спочатку Київ звинуватив ополченців самопроголошеної Донецької народної республіки в пострілі по пасажирському літаку. За версією слідства, для удару по Boeing був використаний зенітно-ракетний комплекс «Бук», що стояв на озброєнні 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ з Курська.

Поділитись